Про це вона розповіла на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гостя програми, реформування Держекоінспекції – це для неї дуже жива тема, але реформа, яку пропонує Мінзахисту довкілля, не працює. Водночас, додає екологиня, окрім критики, вона та її робоча група може запропонувати іншу концепцію. За її словами, згідно з цією концепцією, дублювання функцій усувається, апарат чиновників скорочується, але все це буде фінансуватися не з держбюджету, а з того, що внутрішній резерв буде економитися.

«І завдяки тому, що не буде додаткового тиску на бізнес, нарешті Державна екологічна інспекція стане не органом, якого бояться, а сервісною службою, яка буде допомагати бізнесу вдосконалюватися саме у цій сфері», - констатує Олена Криворучкіна.

Водночас вона зазначає, що та реформа Держекоінспекції, яку пропонує Міністерство, аж ніяк не є вимогою від ЄС. Як розповідає екологиня, вона відповідає за законопроєкт №3091 про державний екологічний контроль, він євроінтеграційний і пріоритетний щодо виконання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Тільки, на жаль, умови війни змінили принципово ситуацію. Коли ми його проаналізували вже у сьогоднішніх умовах, надали широкому колу стейкхолдерів для аналізу, надіслали міжнародним експертам для аналізу, ми розуміємо, що з цього законопроєкту треба взяти найкраще, але все ж таки його переробити і зробити новий законопроєкт. Але система державного нагляду і контролю – це пріоритетна довкілева реформа і вимого нашого вступу до ЄС», - розповідає Олена Криворучкіна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Криворучкіна заявила, що реформа Міністерства захисту довкілля позбавить Україну органу, який фіксує екологічні збитки від війни.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких пояснив, чому Орбан веде антиукраїнську політику.