Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами гостя програми, цей напад «Хамас» на Ізраїль дійсно нагадує події 50-літньої давності, коли почалася Війна Судного Дня. З іншого боку, міркує він, справа тут не у символізмі, терористи могли запланувати напад на минулий чи наступний рік, незалежно від цього, справа у причинах, зокрема і політичних.

«Я думаю, що прямого фактичного втручання росії у підготовку не було, але вони створили світову ситуацію, у якій такі дії можливі. Вони показали, як можна поводитися і що потрібно робити, дали інструкцію, як нападати і що говорити», - стверджує Арьє Зайден.

Як пояснює підполковник, тільки після нападу «Хамас» почав говорити, що це Ізраїль планував напад, тому вони напали перші, ніби це продиктував кремль. Він нагадує, що раніше таких заяв з боку «Хамасу» узагалі не було, вони завжди говорили, що хочуть стерти Ізраїль з лиця землі, що весь Ізраїль – це Палестина, і показували, як вони готуються до нападу, ніколи це не була оборона.

«Тому в цьому плані вплив росії є, але щоб перебільшувати її можливості по всьому світу – ні. Давайте не будемо давати їм стільки поваги. Вони вміють робити те, що вміють робити, можуть зробити стільки безморальних жахливих речей, скільки можуть, але не більше. Вони також обмежені», - пояснює Арьє Зайден.

Популярні новини зараз
Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Криворучкіна заявила, що реформа Міністерства захисту довкілля позбавить Україну органу, який фіксує екологічні збитки від війни.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких пояснив, чому Орбан веде антиукраїнську політику.