Про це заявив колишній радник глави Офісу президента України Олексій Арестович у спеціальному ефірі на "Кращому радіо Ізраїлю".

Арестович підтверджує слова про те, що зараз Ізраїль знаходиться на порозі однієї маленької війни, або двох великих, або трьох величезних. Війна з Хамасом точно затягнеться на кілька місяців, а потім країні доведеться вирішувати, що робити з територією, із двомільйонним населенням та яку владу там ставити – такий варіант називають першим.

«Другий варіант – може відкритися другий фронт на півночі країни із Хезболлою. Третій варіант – коли після Хезбалли підключиться Іран, чи ми превентивно атакуємо Іран за підтримки Сполучених Штатів», – зазначає ведучий «Найкращого радіо Ізраїлю».

Екс-радник глави Офісу Президента переконаний, що уряд Ізраїлю вже має певну інформацію про хід війни і готується до всіх трьох сценаріїв.

“Більше вам скажу: щоб заспокоїти Хамас у секторі газу, вони б 360 тисяч резервістів не закликали. Там вистачило б із головою 100–120. Тому вони або перестраховуються, або мають певну інформацію. І з американцями вони проводять певні дії не випадково, коли йшлося про одну авіаносну групу, іншу”, - стверджує він.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Крім того, за словами колишнього радника, усю ситуацію розуміють і в Америці. Вони знають, що склалася так звана вісь зла, яка має такий вигляд: Пхеньян-Пекін-Дамаск-Москва. Вони розуміють, що це єдиний ланцюг конфліктів, що Росія та Іран – це військові союзники, що пішли постачання з Північної Кореї Росії.

“Невідомо, як вони і де обмінюються у цьому чотирикутнику із п'ятикутною стороною. Тому і реакція у відповідь – на колективну загрозу може бути лише колективна відповідь. Але, крім того, є ще один аспект – американські заручники, які перебувають у секторі газу. Американці розглядають будь-які варіанти до силового звільнення”, - додає Арестович.