Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як розповідає експерт, на форумі у Марракеші позитивну динаміку щодо економічної ситуації в Україні відзначив і МВФ, і Світовий Банк. Зокрема, зазначає він, президент Світового Банку заявив, що є прогрес щодо реформ, які вимагаються від України. І важливо, підкреслює експерт, що йдеться про заяви не наших політиків, в саме міжнародних партнерів.

«Він каже, що дуже позитивна новина, що ми сьогодні можемо отримати допомогу на відновлення України. Це мається на увазі біля 1 трильйона доларів, плюс-мінус 1,2 трильйони доларів, а третину, тобто 400 мільярдів можна буде отримати з приватних грошей, це теж дуже важливо», - розповідає Георгій Біркадзе.

Тобто, констатує він, на відбудову країни нам потрібно буде отримати десь 1,1-1,2 трильйон доларів. А за словами президента Світового банку, підкреслює експерт, каже, що в Україні сьогодні настільки гарно йде реформа, настільки гарні показники, що це дає можливості далі нам допомагати і навтіь вкладати приватні гроші.

«Коли МВФ надає гроші і каже, що вимоги, які вони ставлять нам, виконуються, це дуже позитивна новина. І ви не слухайте нікого, не потрібно зрівнювати, що колись нам хтось надавав гроші. Зараз показники МВФ – це індикатор, коли нам можна буде давати гроші. Це дуже важлива новина», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лісний пояснив, що міжнародні організації чомусь не бачать реальних жертв воєн в Ізраїлі чи Україні, і просять саме нас бути гуманними.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи отримає Україна великий пакет допомоги від США.