Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Що таке Газа? Це фортеця, де під землею сила силенна тунелів та бункерів, де ховаються до 40 тисяч бойовиків «Хамас» і ще до 10 тисяч бойовиків «Ісламський джихад». Їхній план полягав у тому, що вони вдеруться в Ізраїль, зроблять масове вбивство, ізраїльська армія вдереться в Газу, але їх будуть уже чекати підготовлені збройні загони, які сидять під землею у цих бункерах і підземних ходах, і ізраїльська армія буде нести катастрофічні втрати. Як показують прогнози, до 15 тисяч солдат мають загинути у цих жорстоких боях», - розповідає Ігор Туров.

Тобто, констатує він, планувалося, що Ізраїль захлинеться кров’ю у вуличних боях, але от Ізраїль має зустрічний план: оточення, створення умов гуманітарної катастрофи, тоді гуманітарні коридори для жінок, дітей і людей старшого віку, а для чоловіків – жорстока селекція і спеціальні табори для бойовиків.

Можливо, міркує експерт, Ізраїль і розпочне наземну операцію швидше, не дочікуючись повної гуманітарної катастрофи у Секторі Гази. Тим не менш, констатує він, у такому разі все одно залишається проблема того, що ізраїльська армія буде мати величезні втрати.

«По-друге, це загибель великої кількості мирного населення, яке просто опиниться між молотом і ковадлом, між силами палестинських загонів і ізраїльською армією. І врешті-решт кількість загиблих буде не меншою, бо це жорстокі бої на вулицях міста, де мирне населення байдуже всім», - підсумовує Ігор Туров.

Популярні новини зараз
Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, чому важливо вигнати росіян зі всіх міжнародних спортивних змагань.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи бачать МВФ і Світовий банк успіхи в Україні.