Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як пояснює експерт, такі країни, як Саудівська Аравія, Китай та Індія, ховають свої гроші у Європі, Британії, тому їм дуже не сподобається, якщо наші союзники просто візьмуть заморожені російські активи і передадуть Україні. За його словами, це буде означати, що система не працює, правосуддя не працює, можна ось так просто забирати гроші.

«І це буде такий дуже поганий дзвіночок. Тому вони цього не роблять, потрібен закон. Представники Білого дому кажуть, що на це піде десь біля року, і у 2025 році можна буде всі ці гроші нам передавати. Це буде спеціальний фонд, куди ці гроші будуть перераховуватися, і на ці гроші відбудують нашу країну», - розповідає Георгій Біркадзе.

Водночас він зазначає, що поки ми не знаємо точної суми збитків від російської агресії, поки що це можна тільки фіксувати. За словами експерта, Світовий банк уже має такий досвід, у нього є формула для таких обрахунків. З іншого боку, міркує він, не можна порівнювати відбудову Іраку і майбутнє відбудову України, тому що це інша геологія, інші матеріали, інша економіка, але для приблизного розуміння таку формулу використовувати можна.

«Сьогодні нараховано десь біля 600 мільярдів доларів, але ця цифра буде більшою. Як будівельник я вважаю, що цифра буде десь 1,2-1,4 трильйони доларів. Але чому сказали, що у 2025 році ми отримаємо ці гроші? Я підозрюю, це розрахунки наших друзів американців, що війна буде тривати до 2025 року», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карпич Володимир розповів, яка ситуація із водою на Одещині, зокрема, у Бессарабії.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи бачать МВФ і Світовий банк успіхи в Україні.