Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Ми розуміємо, що у поляків, маю на увазі у політиків, були такі антиросійські позиції. Але хочу нагадати, що поляки своєю політикою були дуже подібні на угорців, і вони підігрували один одному. І хочу сказати, що те, що сьогодні відбулося у Польщі, зіграє у плюс нашій країні у тому сенсі, що я впевнений, що вони (ред. – партія Туска) більш проєвропейські. Якщо буде так, а я впевнений, що Туск буде прем’єром, про це він мріє, вони будуть більше підтримувати нас», - міркує Георгій Біркадзе.

Загалом же, міркує він, декілька місяців у Польщі буде політична турбулентність, аде добре, що Угорщині більше не буде із ким гратися, залишається хіба що Словаччина, але це інший рівень. Також експерт нагадує, що насправді Туск і його команда завжди підтримували вступ України у Євросоюз, водночас з боку команди Дуди підтримка все ж таки не така, тому результати виборів у Польщі підуть нам у плюс.

«І нам потрібно обов’язково, щоб ми зрозуміли, що є відносини у нашого президента і у нас із Польщею, потрібно, щоб міцнішали тільки наші відносини з ними, і не ображати один одного. Тому що те, що ми бачили, це передвиборні батли, мені було дуже неприємно на це дивитися», - зазначає Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, ці батли не допомогли партії «Право і справедливість» перемогти, хіба що вони забрали голоси у «Конфедерації». Як пояснює експерт, успіх Туска пояснюється тим, що його підтримали жінки, які не могли у Польщі зробити аборт, і пенсіонери, адже партія Дуди була за підвищення пенсійного віку. Отож, констатує він, польський народ вирішив, що їм більше потрібно інтегруватися у Європу, тому такий і вибір.

Популярні новини зараз
Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак пояснив, чому питання з Польщею і українським зерном потрібно закрити до вступу у ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, навіщо Сі Цзіньпін зустрічався з путіним.