Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

За словами художника, у 2014 році він буквально поселився на Майдані Незалежності, проводив там кожен день і чи не кожну ніч. До того ж, додає гість програми, там була ціла група художників, були і мистецькі заходи, вони ще робили якісь сторожові, аби не допустити проникнення ворогів, тобто шукали собі місце у цих подіях.

«Я сформулював потім, що я там робив. У них була така інструкція, що робити, коли тисяча людей вийде, як там порубати їх саперними лопатками, як 10 тисяч. А на 100 тисяч у них же не було. Я був одним із тих, хто був готовий, щоб його все ж таки, якщо що, рубали. Чи одним із тих, хто набрав цю кількість людських тіл, людських душ, щоб нас було багато», - пояснює Матвій Вайсберг.

Отож, констатує художник, він жив на Майдані і був там у найскрутніші часи, хай і не попереду, бо стан здоров’я не дозволяє йому швидко бігати, але він був у досить критичних місцях. Зокрема, зазначає гість програми, він був там 18 лютого на страшній ході, потім вони їздили тролити Януковича з Автомайданом, був і 19, і 20 лютого, протягом усіх цих найстрашніших днів.

«Я не хотів ніяким художником бути на Майдані, спочатку про фарбу було соромно думати навіть. Я прийшов як людина, я прийшов як громадянин, я прийшов як чоловік, я прийшов як батько, тощо», - підкреслює Матвій Вайсберг.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Туров розповів, що гуртки єврейських містиків насправді існують по всьому світу.

Також Знай.ua писав про те, що Туров розповів, хто з відомих європейських мислителів вивчав кабалу.