Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає гість програми, у кабалі є різні течії, зокрема, одні більше зорієнтовані на те, що ви здобуваєте глибинні знання про божественний світ, про душу людини і що це вам дозволяє правильно жити і правильно служити Богу. Інші ж, продовжує він, вважають, що за допомогою кабалістичних знань ви можете піднятися до рівня пророка.

«Є течії, які вважають, що кабала – це практична наука, вона дозволяє зцілювати хвороби і практично впливати на цей світ. Це, між іншим, не просто тлумачення тих самих текстів, там ще іноді засадничі корпуси текстів дещо відрізняються», - зазначає Ігор Туров.

Також експерт розповідає, що є і християнська кабала, тобто це християни вивчають кабалу, між іншим, там теж є течії, які зосереджені більше на практичних, магічних вправах, і такі, які більш теоретичні. За його словами, кабалу вивчав, наприклад, Ньютон, хоч він її критикував, але й вивчав, а також Джордано Бруно, тощо, чимало видатних європейських мислителів.

«Зазвичай містики вважають, що якщо людина вивчає таємні знання заради заробітку грошей, то це призведе радше до загибелі. Проте, звичайно, бувають і винятки. Зазвичай практична кабала зорієнтувалася на зцілення хворих, на запліднення жінок, у яких є проблеми, на відведення якихось проблем», - пояснює Ігор Туров.

Популярні новини зараз
Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стогнушенко розповіла, чи зменшиться допомога Україні через війну в Ізраїлі.

Також Знай.ua писав про те, що Туров пояснив, чому Азії вигідний розпад росії.