Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами гостя програми, сьогодні Європа розуміє, що загроза від путінської росії є, і це абсолютна реальність. До того ж, додає він, усі розуміють, що росія діє саме у гібридній концепції, це, можна сказати, доктрина герасмимова, це саме гібридні війни і гібридні загрози. Водночас експерт зазначає, що ті, хто і раніше історично розуміли загрозу, зараз просто непохитні, це, зокрема, країни Балтії, які сьогодні закривають кордони і припиняють всі експортно-імпортні відносини з рф.

«Вони мінімізують кількість росіян на своїй території. Вони розуміють, вони країни маленькі, якщо буде багато росіян, то це вплив «руского міра», а отже це гібридна історія, а отже це величезна для них загроза національної безпеки. Фактично це зараз такий єдиний фронт: країни Балтії, Финляндія, Польща і Україна. І фактично активно до нього приєдналася Румунія буквально за останні пів року», - зазначає Олексій Буряченко.

Тобто, констатує він, цим країнам пояснювати зайвий раз загрози з боку росії не треба було, але й решта держав ЄС, хоч і за довгий час, за більше, як півтора роки, почали це розуміти. За словами експерта, у Європі говорять уже не тільки про те, що членство України – це питання їхньої національної безпеки, вони кажуть, що фактично готові змінювати і правила. Зокрема, пояснює він, це відбувається у зв’язку з дестабілізацією і російським лобі в Угорщині, Словаччині, інших державах.

«Тобто багато де цей російський вплив залишається, адже росіяни величезну кількість грошей тратять на ці гібридні загрози. Це реальність. Вони хочуть убезпечити себе і прийняття своїх рішень від таких гібридних загроз з боку рф. Друге – вони хочуть пришвидшити бюрократичний шлях України до Європейського Союзу, адже це прямо пропорційна залежність: їхня безпека – Україна член ЄС», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шатилович розповів, що зараз росіяни не збираються знову наступати на Суми чи Харків, вони всі сили кинуть на Авдіївку.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, коли в Україні остаточно перестане працювати УПЦ МП.