Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Зараз більшість медичних закладів працює в електронній системі охорони здоров’я. Це одна з вимог Національної служби здоров’я і Міністерства охорони здоров’я. Під час прийому лікар вносить дані про результати обстеження в базу. Причому, коли ведеться електронна картка, то робити паперовий дублікат не обов’язково», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, на бажання пацієнта за результатами огляду йому можуть роздрукувати все те, що внесено в картку. Як зазначив Едуард Гльоза, цілком логічно, що в реєстратурі медичних закладів накопичилося дуже багато карток, і є навіть такі, за якими не зверталися понад 10-15 років.

«І щоб впорядкувати документацію, лікарні перевіряють, чи є сімейні лікарі та укладені декларації в потенційних пацієнтів. Якщо так, то медичні картки людям пропонують забрати вже через сімейних лікарів, адже там можуть бути результати аналізів та обстежень, які згодом можуть знадобитися», - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, журналіст Едуард Гльоза повідомив, як зміниться розмір пенсій уже наступного року: «Буде запущено пенсійну реформу».

Також Знай.ua повідомляв, що до 50% вартості доведеться доплатити: в НБУ змінили правила обміну валюти.