Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як розповідає експерт, коли українські біженці йдуть працювати за кордоном, вони втрачають особисту соціальну підтримку, але все одно зберігається допомога на дітей, все одно зберігається можливість отримання дотаційних коштів, припустимо, на оплату комунальних послуг, якусь частину залежно від тієї заробітної плати, яку ти отримуєш. Якщо ж працює два члени сім'ї, додає він, то фактично жодна підтримка вже не потрібна.

«Низькокваліфіковані роботи – це також неправильно. Колись давним-давно у Радянському Союзі говорили, що будь-яка праця почесна. Ще існує така фраза: «Повільно запрягають, але швидко їдуть». Отож виявляється, що будь-яка праця почесна тут, на території ЄС, і повільно запрягають, але швидко їдуть також тут. Це, до речі, в усіх відношеннях», - пояснює Олександр Вербицький.

За словами гостя програми, 12 євро на годину – це мінімальна ставка сьогодні, але працювати можна повний день, пів робочого дня, 6 годин, тощо, залежно від роботи, роботодавця та багатьох різних умов.

«Українці сьогодні заробляють у середньому брутто, брудними 2500 євро, чистими на руки виходить десь близько 1600-1700 євро. Це на 1000 євро менше, ніж заробляють німці. Є позиції, на яких заробляють за ту ж працю рівно стільки ж, але питання в іншому. Українці – це люди перенавчені, і перенавчання це ще не підтверджено, і доводиться стартувати з чогось іншого. Тобто стартувати на 1, на 2, а то й на 3 позиції нижче», – розповідає Олександр Вербицький.

Популярні новини зараз
По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буряченко розповів, як новий зерновий коридор позначиться на економіці України.

Також Знай.ua писав про те, що КМІС з'ясував, скільки відсотків українців вірять у поразку росії у війні.