Про це він розповів у програмі «ОБЛИЧЧЯ.UA».

«Коли я прийшов до Міністерства оборони (Грузії – Ред.), на озброєнні у міністерства, Збройних сил не було жодного бойового вертольота. Після 1993 року, коли настало перемир'я після першої російської агресії, всі гелікоптери вийшли з ладу», - повідомив Григол Катамадзе.

За словами дипломата, до 1999 року в Грузії не було бойових гелікоптерів на озброєнні армії. Як зазначив Григол Катамадзе, щоб виправити цю ситуацію, довелося грузинські гелікоптери везти в Україну на завод у Конотопі для ремонту. І протягом року українські фахівці відремонтували грузинські вертольоти.

«І ми готові були забрати назад, але, на жаль, так вийшло, що у Міністерства оборони не було грошей, і вони (грузинські вертольоти – Ред.) стояли аж до 2004 року в Конотопі. І 2004 року ми доставили їх до Грузії. І якщо згадати цю ситуацію в Аджарії, коли росіяни спробували там розпалити ситуацію, ось ці три ланки бойових гелікоптерів зіграли свою роль», - заявив Григол Катамадзе.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків Упаковка вже по 120 грн: супермаркети різко змінили ціни на олію, борошно та яйця За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політичний експерт Георгій Біркадзе розповів про співпрацю України та Туреччини: «Нам потрібно захищати наші інтереси».

Також Знай.ua повідомляв про ILP модель чи СРСР: Григол Катамадзе розповів, як мають працювати правоохоронні органи в Україні.