Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Все дуже просто. Є так звані Копенгагенські критерії, згідно з якими ОБСЄ загалом оцінює проведення виборів на демократичність. У цих Копенгагенських критеріях прописано те, за чим міжнародна спільнота може визнавати вибори такими, що відбулися реально демократично, вибори чинними, правдивими, справжніми і справедливими», - розповідає Антон Кучухідзе.

Серед принципових пунктів, зазначає він, свобода слова, а у нас війна, тому все медіа переведено на рейки військового часу. Тобто, пояснює експерт, у нас є різні телеканали, але у нас одне мовлення, і всі новини про війну, про фронт, прильоти, що робити, як допомогти, волонтери, а не про політичні партії або політичну рекламу. На його думку, враховуючи військовий період, всі медіа централізовано працюють в інтересах держави і висвітлюють події саме через призму війни.

«По-друге, виходить, нам треба зробити вигляд, що немає війни, і перезапустити мовлення? Це трішки не логічно, тому що інформаційна війна продовжується. І якщо хтось думає, що рашисти не працюють на внутрішнє середовище, на те, щоб розхитати внутрішнє середовище в Україні, то вони дуже сильно помиляються. Є багато вкидів, особливо потужно вони працюють, наприклад, через соціальні мережі, зокрема, TikTok», - пояснює Антон Кучухідзе.

Окрім цього, додає він, у Копенгагенських критеріях прописано, що має бути контроль над територією держави, де вона проводить вибори. А це, нагадує політолог, контроль над кордоном, контроль над усіма органами державної влади, які проводять вибори і гарантують безпеку. У нас же, констатує він, є міста, які ми контролюємо, але там нічого немає через бойові дії, тобто все розбомблено, знищено, люди там уже не проживають, але там є військові. І навіть там, додає експерт, має бути спеціальна процедура проведення виборів для військових у спеціальній установі зі спостерігачами.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Хомутовська розповіла, хто хоче стати президентом України.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик пояснив, у чому труднощі вирішення проблеми із Сектором Гази для Ізраїлю.