Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

За словами експерта, якщо росія визначила для себе місію зруйнувати світовий порядок, то місія України бути очільником створення нового безпекового і економічного порядку. Це, підкреслює він, наша місія, і ми нікуди від неї не дінемося, адже ми залишаємося на геополітичній мапі Європи, і ми в авангарді. А відтак, стверджує аналітик, ЄС буде змушений іти нам назустріч, бо як можна не йти назустріч світовому порядку?

«Але зараз нам потрібно буде вести велику координаційну роботу не тільки МІДу, але і Мінекономіки, Мінінфраструктури, Мін’юсту, правоохоронних органів, судової системи. І це такий величезний пласт роботи. Те, що було раніше виконати, ок, ми із цим впорались, тепер набагато серйозніше. Гіпотетично: війна завершилась, ми виграли, звільнили території, і через рік нас беруть у ЄС, так наше виробництво, металургія – це все банкроти. Ми реально втратимо 60% економіки, єдиний ринок просто зробить її не конкурентною», - міркує Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, такий швидкий вступ у ЄС і його єдиний ринок доб’є все, що не добила війна, тому так швидко нам цього не треба. Як він пояснює, після важкої хвороби, якою для суспільного організму є війна на визнаження, нам треба час на адаптацію.

«З іншого боку, війна створює будівний майданчик, фактично разом з європейцями ми можемо будувати інтегровану в Європу економіку. Відразу можна будувати, відроджувати нашу економіку таким чином, щоб вона інтегрувалася в ЄС. Щоб ми будували і відновлювали те, що потрібно, те, на що буде запит», - пояснює Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи зростає зараз втома від війни.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманова розповіла про нову зброю ЗСУ.