Повноцінний сніданок важливий для всіх. Коли ранок починається лише з кави чи швидкого перекусу, організму важко прокинутися та налаштуватися на активну роботу протягом дня.

Зазвичай, вранці у нас мало часу на приготування корисних страв. Рука тягнеться до готових продуктів, які лягають в основу типових сніданків. Проте у звичних булочках, кексах, бутербродах, солодощах недостатньо білка, клітковини та інших корисних речовин. Така їжа може викликати важкість у шлунку, сонливість, занепад сил.

Варто починати ранок зі збалансованого сніданку, щоб залишатись бадьорим і не переїдати. Важливо дотримуватися балансу білків, складних вуглеводів, клітковини, обмеженої кількості жирів, вітамінів і мінералів. Це сприятиме бадьорості та допоможе протягом дня не перекушувати шкідливими продуктами.

Отже, дієтологи радять «розбудити» травну систему склянкою теплої води, зробити легкі вправи і після цього приступати до прийому їжу.

Ми підібрали для вас 5 варіантів простих корисних сніданків.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

1. В основі – яйця

Яйця – ідеальний вибір для сніданку. Вони мають низький вміст вуглеводів та високий вміст якісного білка, а також багаті на корисні вітаміни та мінерали, одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.

За харчовою цінністю білок одного курячого яйця дорівнює 50 грамам м’яса.

Жовток - це лідер за якістю і кількістю лецитину, який в свою чергу покращує роботу мозку і знижує стомлюваність.

Щоб збалансувати сніданок, варто будь-який омлет доповнити шпинатом, броколі, перцем, бобовими чи іншими улюбленими овочами. Ваш організм точно подякує вам за такий початок ранку.

2. Сендвічі

Якщо ви не можете уявити свій сніданок без хліба, то найкращий вибір – це бутерброд із цільнозерновими хлібцями. По-перше, такий сніданок містить корисну клітковину, яка сприяє активізації обміну речовин та надає відчуття ситості. Крім того, цільнозернові хлібці містять менше калорій, ніж звичайний білий хліб.

Щодо начинки, тут є безліч варіантів: сир разом із улюбленими свіжими овочами, авокадо та яйце пашот із бальзамічним соусом. Додавання лосося, форелі або тунця зробить його ще ситнішим. Сирна маса із зеленню або солодкий варіант із бананом також є чудовим вибором. Злаки ідеально поєднуються із сиром, забезпечуючи збалансований та легкозасвоюваний сніданок.

3. Кисломолочний сир

Цей продукт містить білок, мінеральні речовини, лактозу, жир, ферменти і 12 вітамінів різних груп. До того ж, сир багатий на кальцій, залізо та фосфор, а його поживна цінність є набагато вищою за молоко.

Ледачі вареники, сирники, налисники з цільнозернової муки чи овсяноблин. При приготуванні страв із сиру замість цукру краще використовувати сухофрукти, які містять клітковину, мікроелементи та вітаміни. Солону версію страв з сиру варто доповнити улюбленими овочами.

4. Джерело «повільних» вуглеводів – каша

Каша, за винятком манної, є прекрасним джерелом повільних вуглеводів, а це енергія для фізичної та розумової роботи на цілий день. Одна порція надовго зберігає почуття ситості, але при цьому легко засвоюється. А ще, завдяки клітковині, знижує потяг до солодкого.

У зерні міститься клітковина, а також необхідні кожному макро- та мікроелементи.

Наприклад, вівсянка містить розчинну клітковину, яка знижує кількість холестерину та сприяє зростанню корисних бактерій у шлунку. А також вітаміни A, B6, B12, С, E, PP і макроелементи магній, цинк, фосфор, хром, кальцій, калій, нікель, селен.

Гречка багата на цинк, залізо, вітамін B6, фосфор, фолієва та пантенолова кислоти. Крім того, вітаміни групи B, білки, магній, калій, кобальт.

Пшоно знижує рівень холестерину і нормалізує обмін речовин.

Кожну з цих каш можна, за смаком, доповнити улюбленими овочами та шматочком курятини.

5. Формула 1* – прекрасний початок дня

Якщо у вас немає часу на приготування сніданку, варто звернути увагу на функціональні продукти харчування, які не потребують багато часу на приготування, при цьому містять всі необхідні елементи і неймовірні смачні. Такі продукти пропонує світовий експерт в області збалансованого харчування Herbalife. Всі продукти компанії мають збалансовану формулу. Це прекрасні помічники, які покращують обмін речовин, заряджають енергією, сприяють правильній роботі внутрішніх органів, допомагають уникати переїдання та контролювати загальну денну норму калорій.

Компанія пропонує повноцінний замінник їжі – справжню їжу в склянці, з вивіреним співвідношенням білків, жирів і вуглеводів, і що важливо – без зайвих калорій. Саме таким функціональним продуктом харчування є Протеїновий коктейль Формула 1*.

Розроблений на основі останніх наукових досягнень і у відповідності зі строгими стандартами якості, він містить ізолят соєвого білка, який є одним з найбільш засвоюваних видів протеїну. Коктейль Формула 1* чудово підійде на сніданок. Адже, крім 10 грамів білка в порції, він містить комплекс з 23 найважливіших вітамінів і мінералів, а також клітковину. В одній порції всього 92 ккал, якщо ви робите коктейль на основі води, і 217 ккал – при приготуванні з 250 мл знежиреного молока. Радує і те, що готується коктейль всього 2 хвилини, а почуттям ситості забезпечує на кілька годин. Погодьтеся, в сучасному світі, коли немає ні хвилини вільного часу, приємно знати, що є продукт, змішавши який з водою або молоком в блендері, ви отримуєте ситість і всі необхідні макро- і мікронутрієнти.

Якісний сніданок змушує організм швидко прокинутися, запустити метаболізм і налаштуватися на активну діяльність протягом дня. Тож, друзі, починайте свій ранок з правильного сніданку!

*Продукція Herbalife не призначена для діагностики, лікування або профілактики будь-якої хвороби.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.