Про це він розповів на своєму каналі.

«Бойові дії йдуть у районах тих же населених пунктах, де вони і тривали. Якогось проходження наших позицій немає, наші сили тримають оборону. Тому у ворога якихось здобутків традиційно немає, попри те, що російські війська ведуть наступальні дії з різною періодичністю і з різною чисельністю військ, сил і засобів, починаючи з липня. Але наші сили утримують позиції», - повідомляє Олександр Мусієнко.

За його словами, напрямок Лиману дуже цікавий, тому що там, можливо, пожвавлення бойових дій, але видно, що за попередні кілька діб не фіксується масштабний наступальних дій ворога. І це, зазначає експерт, пов’язано із тим, що російські підрозділи перейшли південніше на Авдіївський напрямок. А сталося це, пояснює він, як уже зазначив головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний, тому що ворог поніс великі втрати: не менше 10 тисяч загиблими за місяць, 7 літаків і велика кількість техніки, артилерії, сил і засобів.

Тепер же, констатує експерт, очевидно, що ворог не може діяти однаково по всій лінії, починаючи від північної точки, де йдуть бойові дії в районі Куп’янська, закінчуючи південною (можна сказати, що це Вугледар або навіть далі західніше Старомайорськ і населені пункти там, Старомлинівка, де вели наші сили контрнаступальні дії).

«Так от на Лиманському напрямку такої активізації ворога не фіксувалося, вони перекинули сили. І тут ми констатуємо, що вести масштабні наступальні дії по всій лінії фронту на Сході ворогові не вдається. Ці спроби ефективно і вдало зірвали українські Сили оборони», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи стане Південна Корея могутнім союзником України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, за якими сценаріями війна з рф може закінчитися раптово.