Про це він розповів на своєму каналі.

«Є підстави вважати, що відповіддю і реакцією на збільшення контактів і співпраці Північної Кореї з росією на ескалації напруженості в регіоні може бути збільшення співпраці Південної Кореї і США. Як наслідок є підстави вважати для нас, що паритет по снарядам, які Північна Корея поставила росії може бути досягнутий завдяки тому, що активніше включиться Південна Корея. Це дуже важливий регіон для нас», - зазначає Олександр Мусієнко.

Крім того, додає експерт, у нас є точки взаємодії, – це Польща, адже, як відомо, у самохідних артилерійських установках «Краб» використовуються елементи, обладнання та оснащення з Південної Кореї, це теж може бути каналом співпраці і взаємодії. На його думку, узагалі у перспективі можна буде створити (а я думаю, що вже є і створені) окремі україно-польські підприємства з модернізації зброї, які давали би можливості зокрема отримувати технології з Південної Кореї.

Тобто, пояснює експерт, фокус уваги з протистояння там між Північною і Південною Кореєю зміщується на наш театр воєнних дій, і його важливо змістити нам зараз, тому що це почала Північна Корея, яка постачає зброю до росії. А Південна Корея, міркує він, може відповісти на це, адже загрози для неї знизилися, і тепер пора довести, що вона віддана принципам Заходу і є частиною західного цивілізаційного проєкту.

«Думаю, якраз настає слушна мить. До цього схиляються, до речі, і аналітики Associated Press та інші американські, що така зброя (ред. – снаряди) може надходити до України у більшій кількості. Нам дуже важливо, тому що виробничі потужності і можливості по зброї знаходяться не тільки у Європі чи США, вони є у Пакистані і у Південній Кореї. Ці дві країни мають бути нашими серйозними союзниками», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кучухідзе розповів, чи можливі в Україні демократичні вибори під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко підсумував контрнаступ ЗСУ.