Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, зараз тривають успішні наступальні дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини, у результаті яких ми вже маємо плацдарм з півдня на північ або з півночі на південь близько 60 кілометрів, це від Антонівського мосту до населеного пункту Кринки.

«Тому наші сили ведуть бойові дії, роблять усе можливе для того, щоб перекрити для окупанта сполучення між Олешками і Новою Каховкою, дорога вже прострілюється. У ворога виникають серйозні складнощі і далі будуть виникати. Крім того, є інформація про те, що перекидається техніка. Це амфібії, які можуть долати водні перешкоди, перепливають, і це дуже добре, це дає вогневу підтримку», - розповідає Олександр Мусієнко.

Принагідно він нагадує, що відбувалася ставка Верховного головнокомандувача, за результатами якої президент України повідомив про те, що розширюється допомога Херсону засобами ППО. Тобто, пояснює експерт, крім того, щоб захистити Херсон, йдеться про те, що потрібно підтримати наше угруповання військ, яке зараз веде наступальні дії на лівобережжі.

«Тому що, ясна річ, росія активно застосовує авіацію, дрони, звичайно, від цього потрібно відбиватися, і потрібно мати сили і можливості. Ось засоби ППО – це, крім того, щоб додатковий захист Херсону посилити, безпосередньо міста і околиці, це так само і для того, щоб прикривати наш контингент військ», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, за якими сценаріями війна з рф може закінчитися раптово.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи можуть окупанти вести масштабні наступальні дії по всій лінії фронту.