Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«В Україні через місяць, починаючи з 1 січня 2024 року, зміняться правила виходу на пенсію. Для багатьох українців вихід на пенсію дуже сильно ускладниться, багато людей, які могли би вийти на пенсію, на жаль, не зможуть цього зробити. Тобто у 2024 році за тих самих умов, які були цього року, вже дуже багато людей, на жаль, не зможуть стати пенсіонерами», - зазначає Катерина Котенкова.

За її словами, один із моментів цієї реформи – це неухильне підвищення страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію, з кожним роком він стає вищим. Тому, констатує вона, якщо цьогоріч українцям ще вистачить 30 років, наступного року вже потрібно буде 31 рік.

«Таким чином багатьом майбутнім пенсіонерам доведеться допрацювати, наздоганяти пенсійний стаж, поки вони не зможуть вийти хоча б на якийсь рівень, щоб отримувати пенсію. Наздоганяти пенсію доведеться багатьом українцям аж до 2028 року, поки вимога щодо мінімального страхового стажу не зупиниться на позначці 35», - пояснює Катерина Котенкова.

Таким чином, констатує журналістка, щоб стати пенсіонерами у 60 років, українцям доведеться працювати абсолютно легально і без перерв хоча б з 25 років. Втім, додає вона, дехто зможе піти на пенсію і з нижчим стажем, однак, таке право вони отримають не в 60, а в 63 або в 65.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Києві відбувся другий круглий стіл, де експерти розповіли, як об’єднати суспільство.

Також Знай.ua писав про те, що Хомутовська розповіла, чи знає Буданов, хто отруїв його дружину.