Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Щодо якихось глобальних питань, найімовірніше, домовилися домовлятися. Китай, як на мене, ще не готовий до військового вирішення тайванського питання. Власне, завершення програми переозброєння китайської армії та флоту розраховано на 2025 та 2026 рік», - розповідає Андрій Золотарьов.

Тобто, пояснює він, на цей час, за розрахунками китайських стратегів, китайська армія та військово-морський флот досягнуть піку своєї форми. Хоча, зазначає експерт, треба визнати те, що технологічне відставання Китаю, і зокрема у військовій сфері, є, але є колосальні виробничі потужності.

«Тобто, припустимо, потужності суднобудування Китаю в кілька разів перевершують наявні потужності в США. І кораблів КНР клепає значно більше, ніж США. Це, звісно, викликають тривогу. Усі чудово розуміють, що, скільки б не постачали Тайваню озброєння, проте занадто різні вагові категорії», - пояснює Андрій Золотарьов.

Тому, констатує гість програми, звичайно, є побоювання, що Китай може ризикнути піти на військову авантюру. Проте, на його думку, ризики такого розвитку подій після цієї зустрічі Сі та Байдена знизилися, і це добре.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, як Україні треба розвивати свій ВПК.

Також Знай.ua писав про те, що Хом'як розповів, як працює темна сторона душі.