Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, він завжди говорив, що із санкціями щодо російської економіки щось не так, що завищили очікування та можливий ефект, адже агресор готувався до цього з 2014 року, такий поворот подій не став для нього несподіванкою.

«росія, оскільки також готувалася і до можливості паралельного імпорту, сірого, тіньового імпорту заміщення, виявилася готовою. Тим паче, традиції є ще із радянської військової розвідки, яка займалася промисловим, технологічним шпигунством, працювати опосередковано, через треті руки», - пояснює Андрій Золотарьов.

Зокрема, зазначає він, достатньо подивитися на те, як активно з Євросоюзом почав торгувати Киргизстан, цей економічний тигр Центральної Азії, а все це йде в росію. До того ж, додає експерт, Туреччина допомагає росіянам благополучно обходити санкції. Тому, констатує він, так, щось росія не може отримати прямо, але все це проходить через другі, треті руки.

«Так, йде дуже хороша накрутка по ціні, хтось дуже добре піднімається по грошах. Але є нафтодолари, які росія продовжує благополучно отримувати, зокрема й від наших партнерів, адже від російського газу та нафти ніхто повністю не відмовився. Так, росія виявилася потіснена на енергоринку Європи, так, це крах енергетичної стратегії, яка закладалася ще за часів СРСР, але грошей поки що вистачає», - робить висновок Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов заявив, що найближчими 20-30 роками на планеті буде ще не одна війна, тому Україні треба готувати затребуваний і конкурентоспроможний ВПК.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, як реагувати на повістки у Viber чи інших месенджерах.