Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, після того, як президент Зеленський скасував своє звернення до сенаторів США, з’явилися невтішні прогнози, мовляв, допомога зменшиться, її взагалі не буде, це зрада. Тим не менш, пояснює він, вочевидь, в українського президента з’явилася інформація, що Сенат все одно зараз не розгляне позитивно питання надання допомоги Україні і Ізраїлю.

«З’явився лист спікера Палати представників Джонсона до президента про те, що США не проголосують, Сенат не буде голосувати, і Конгрес не буде голосувати за надання допомоги у разі, якщо не буде вирішене питання охорони південних Штатів США», - розповідає Олександр Мусієнко.

Як він пояснює, всі питання допомоги Україні, подальшої підтримки, зброї проходять через призму внутрішньополітичної ситуації у США, через призму виборчої кампанії. А демократична партія і президент Байден, продовжує експерт, мають одну позицію щодо соціально-економічних питань, щодо інтеграції мігрантів, у республіканської партії позиція інша, звідси й непорозуміння.

«Питання зовнішньої політики, тобто питання фінансування України та Ізраїлю, йде у поєднанні із внутрішньою політикою. Тоді виходить, що, якби президент звернувся, це означало би, що він так чи інакше втручається і у внутрішню політику. Це не є так насправді, але так це могли інтерпретувати журналісти, експерти, медіа, різні політичні кола, істеблішмент. Нас би почали звинувачувати, що Україна втручається чи намагається втрутитися у питання виборчої кампанії США», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, навіщо росії замах на дружину Буданова.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, які ставки сьогодні роблять США і світ на російсько-українську війну.