Про це він розповів на каналі «Контекст».

««ПриватБанк» приймає в українців значно зношені чи пошкоджені долари і євро й обмінює їх на нові. Але за новими правилами не все так просто, доведеться заплатити чималу комісію», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, останнім часом українці все частіше скаржаться на складність обміну іноземної валюти, яка має ознаки зношення чи пошкодження. Як зазначив Едуард Гльоза, неохоче банки й обмінники приймають долари, випущені до 1996 року. Нюанс у тому, що з 1996 року в банкнотах номіналом 20, 50 і 100 доларів оновили дизайн і технологію захисту.

«Зараз банкам складно перевірити справжність старих зразків американської валюти. Відмовляючи в обміні, касири страхують себе від ризику отримати підробки. Але Національний банк України дуже чітко пояснив, що всі американські долари, випущені з 1914 року, є дійсними», - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, українці можуть віддавати за опалення на 25% менше: як добитися «знижки».

Також Знай.ua повідомляв, що орендарям земельних паїв приготуватися: податкова поділилася важливою інформацією.