Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, знову збити російські літаки вдалося тому, що ЗСУ проводять ось такі рейди, коли залучаються зенітно-ракетні комплекси, ймовірно, Patriot, тому що авіація ворога, яка вражається, це іноді дальність 40-50 кілометрів, можливо, і більше. Як він зазначає, раніше росіяни вважали, що це безпечний коридор для того, щоби підлітати до лінії бойового зіткнення і наносити удари КАБами чи іншими видами озброєння по українських позиціях, мовляв, їм там нічого не загрожує, але тепер, як видно, загрожує та ще й серйозно.

«Це знищення російської авіації в повітрі. Фактично заявлена дальність керованих російських авіабомб максимально – це до 70 кілометрів, хоча вони насправді так далеко не діють, тому що не гарантований результат і можуть падати на їхні ж позиції, на голови окупантів у межах бойових позицій, де вони знаходяться. Тому, звичайно, вони перестраховувалися і підходили ближче», - розповідає Олександр Мусієнко.

Але тепер, констатує він, ми бачимо іншу ситуацію, спершу лівобережжя Херсонщини, тепер Маріупольський напрямок, очевидно, наші зенітно-ракетні комплекси досить активно і швидко переміщуються, що дає можливість діяти доволі-таки оперативно і в різних районах.

«Тепер їм треба відходити далі, зменшувати кількість застосування керованих авіабомб, і таким чином фактично тиск буде послаблюватися і кількість засобів вогневого ураження буде зменшуватися. Тобто це надзвичайно важлива комплексна робота», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, які виклики та перспективи ставить світові сьогоднішня війна.

Також Знай.ua писав про те, що Хомутовська розповіла, коли ми отримаємо зброю.