Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає експерт, у бюджеті на 2023 рік закладено 37,5 мільярдів доларів макрофінансової допомоги, а те, що заробляє країна, що робимо ми з вами, піде на безпеку і оборону. І тут, підкреслює він, треба чітко розуміти, що 1,7 трильйона гривень очікуваних доходів – це гроші, які мають забезпечити загальну кількість наявних мобілізованих у межах сектору безпеки оборони десь на рівні 1,1-1,2 мільйона чоловік.

«Якщо ми хочемо додатково збільшити загальну чисельність мобілізованих, людей, що будуть залучені до сектори безпеки і оборони, про що президент прямим текстом сказав на своїй пресконференції, то за кожним додатковим мобілізованим має стояти 6 платників податків. Це приблизно 3 мільйони платників податків має стояти за знову набраними 450 тисячами чоловік», - пояснює Олег Пендзин.

За словами економіста, для того, щоб зрозуміти, багато це чи мало, потрібно зауважити, що трудовий потенціал в Україна становить до 14 мільйонів людей, але реально з них сьогодні зайняті 9,5: 3 мільйони – це бюджетники, вчителі, лікарі, державні службовці, і 6,5 мільйонів – ті, хто працюють у бізнесі, тобто реально створюють ВВП.

«Для того, щоб збільшити на 50% загальну кількість людей, які будуть платити податки, треба створити робочі місця в обсязі 3 мільйони додаткових робочих місць. А це інвестиції, це гроші, це не так просто насправді. Тому є абсолютно чітка позиція президента: ви пропонуєте, а давайте подумаємо з економічної точки зору, яким чином це знайти. І він абсолютно правильно говорить, що треба додатково пів трильйона гривень для того, щоб утримувати цих додаткових 450 тисяч», - підсумовує Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман попередив Вірменію та Азербайджан про провокації з боку рф.

Також Знай.ua писав про те, що Петренко розповів, у чому труднощі виробництва дронів.