Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Очікування, які були у суспільстві, сформовані політиками і частково військовими, звучали про те, що ми маємо вийти на Азовське море. Звичайно, що очікування не збігаються із дійсністю, деколи складається враження, що все пропало, що ось нас заганяють у якусь безвихідь, Захід припиняє допомагати, тому що ми не показали свою ефективність, тому от і провал. Немає тієї динаміки, яка очікувалась», - констатує Віталій Кулик.

Тим не менш, зазначає він, нам вдалося припинити повне домінування росіян у Чорному морі, починаючи від «Москви», закінчуючи «Новочеркаськом», а ще ми возимо зерно без зернової угоди із росіянами. Окрім того, додає експерт, створено морські дрони, нарощується потенціал дронів бойових середньої дальності, у 2024 році будуть великої дальності. Принагідно він нагадує про ситуацію із обстрілами і збитими «Кинджалами», ППО буде посилюватися, це позитив.

«Кінець 2023 року показав, що історія про те, що ми ось-ось маємо вийти на кордони 1991 року, більше була для внутрішньополітичного вжитку і для зовнішньополітичної пропаганди, ніж про реальну стратегію. Очевидно, що країна поступово входить у ситуацію стратегічної оборони, а це вимагає певних дій, певних кроків», - пояснює Віталій Кулик.

Зокрема, зазначає гість програми, це стосується управління військами, формування достатньої мобілізаційної бази, достатньої бази для військової економіки, залучення науки до вироблення рішень, які потрібні фронту, оборонного замовлення, обіцяних мільйона дронів і розгортання виробництва боєприпасів. Тобто, констатує він, заділ зробили у 2023 році, і у 2024 році буде продовження.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко назвав особливості останніх масованих ракетних обстрілів України з боку рф.

Також Знай.ua писав про те, що Чаленко відзначив досягнення України за 2023 рік.