Про це він розповів в інтервʼю Геннадію Кірії на каналі my.ua.

«Бог допускає війни, тому що війна є продуктом не Бога, а вільної волі людини, тому що якась людина, група людей вирішують воювати, вбивати. І коли Бог дає вільну волю людині, він знає, що буде добро, але буде і зло. Але разом із тим це добро стає вільним і добро рано чи пізно все одно перемагає», - пояснює Отець Микола (Данилевич).

Як він підкреслює, гріх – це зловживання вільною волею людини, коли людина свою волю вживає на зло, не на добро, а відтак і людина є винуватцем війни, а не Бог. Тобто, констатує священик, людина сама продукує гріх, але Бог намагається навіть ці негативні речі, війну і все інше все одно повернути до доброго, це все вільна воля людини, а Бог любить людину.

За словами гостя програми, Бог міг би створити 5 мільярдів роботів, запрограмованих на любов до нього, але це не була би любов справжню. Натомість вільна і свідома любов, підкреслює він, справжня і цінна в очах Божих.

«Тому ми живемо у світі, де бореться добро і зло, де, як писав один класик, Диявол з Богом бореться, а поле боротьби – душа людини, серце людини. Можливо, Господь попускає оцю війну і будь-які війни для того, щоб людина сама вибрала бік Бога, а не бік Диявола», - підсумовує Отець Микола (Данилевич).

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бюн зробила повідомила, що росіяни, звичайно, планують наступний масований ракетний обстріл України, але трохи не встигають, готуються.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак розповів, як дисбаланс у регіональній політиці впливає на фронт.