Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Сьогодні її не можна назвати церквою Христовою. Є таке поняття у богослів’ї – зібрання Сатани. Її також називають церквою Сатани», - підкреслює Митрополит Олександр (Драбинко).

Як він пояснює, церква Христова має благодать Христа, стержнем якої є Євангеліє, основана заповідь якої - возлюби Господа твого і ближнього. А відтак, констатує священнослужитель, якщо немає у церкві любові, якщо немає миру у членах цієї церкви, тим паче у керівництві, то її не можна назвати церквою.

Тому, констатує гість програми, російська церква – це зібрання, яке служить уже не Богові. Як зазначає священнослужитель, він зараз читає книгу Михайла Зигаря «Імперія повинна померти», і там чітко прослідковується, що церква у російській імперії завжди була підніжкою імперіалізму, ідеологічним відділом.

«Імперія завжди захищала її і комфортні робила умови для існування російської церкви. Церква зі свого боку платила своїм підданством, прославленням імперії, особи імператора і самої суті політики, політичного устрою імперії, цього ладу. Нічого абсолютно не помінялося», - підсумовує Митрополит Олександр (Драбинко).

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, чому путін у новорічній промові не згадав про війну з Україною.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак розповів, як дисбаланс у регіональній політиці впливає на фронт.