Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«США зіштовхнулися із внутрішньою кризою військового характеру, яка стала для них зрозумілою і очевидною лише під час терактів 11 вересня. А все решта, до цього… Що, США не брали участь у якихось військових заходах на територіях інших країн? Брали. Чи вони не займали певну територію завдяки своїм військовим базам в Афганістані, Іраку чи Ірані? Проводили», - зазначає Андрій Вігірінський.

Тим не менш, констатує він, населення цього не відчувало, тому що їхнє буття не було сконцентроване довкола проблем, які вони можуть осягнути своїми очима, органами чуття чи на смак, цього не було. А відтак, додає експерт, путін фактично говорить зі своїм населенням у такому сенсі: так, є там якісь заходи, воронеж, щось там б’ють, якісь безпілотники долітають.

«Чому він це ігнорує? Можливо, через те, що це не болісне, а насправді воно так і є з точки зору масштабу і величини країни з глибинним тилом чи кількістю жертв, які безпосередньо там є. Можливо, через те, що дійсно він не вважає це загрозою для своєї системи», - міркує Андрій Вігірінський.

А тому, констатує гість програми, путін і казав у новорічній промові про економічне зростання, іпотеку, необхідність збільшити середню тривалість життя, новий геополітичний вибір, надійних партнерів, саміт БРІКС, про невразливість щодо санкцій, тощо.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубін пояснив, що демократи вважають гегемонію США саме щедрістю до інших, допомогою, а республіканці хочуть лише взяти плюси для себе.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик розповів про воєнні підсумки 2023 року.