Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, для нас це взагалі нічого не означає, Україна ізольована від світової економіки через війну, а ця ситуація взагалі може зіграти нам на руку. По-перше, пояснює він, коли закінчиться війна з росією, треба, щоб у світі було значне економічне зростання, інвестиційна активність, і тоді більше грошей до нас зайдуть.

«І ми говоримо не про падіння світової економіки, ми говоримо про уповільнення зростання, причому з 2,7% до 2,4%. Такий неактивний розвиток світової економіки стримує суттєво ціни на нафту. І для нас це дуже добре, тому що це прямо впливає на здатність росії фінансувати війну і взагалі щось фінансувати», - розповідає Сергій Фурса.

Як він зазначає, в останні тижні ми бачимо, що на Близькому Сході постійно щось відбувається, єменські пірати заважають кораблям ходити, в Ірані одні терористи підривають інших терористів, це все у звичайній ситуації призвело б до зростання цін на нафту. Проте, констатує експерт, суттєво ціна за барель нафти не змінилася, незважаючи на все, що відбувається.

«Тому таке уповільнення світової економіки (яке, до речі, йде переважно через китайські проблеми, які впливають і на Європу, і на сам Китай) нам нічим поганим не загрожує, нічого поганого нам не несе, навіть має позитивні сторони. Але, знову ж таки, йдеться про уповільнення зростання, це не те, що хтось падає, що світова рецесія і ми всі помремо. Ні, це уповільнення зростання», - підсумовує Сергій Фурса.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній пояснив, чому не можна заважати новини та взагалі дивитися російські канали.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, який план дій у окупантів на 2024 рік.