Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Із січня посилили вимоги для виходу на пенсію. Тепер українцям доведеться працювати довше, щоб вийти на пенсію. Багато хто взагалі не буде мати стільки стажу, скільки потрібно, і не буде отримувати пенсію, а буде отримувати соціальну допомогу замість пенсії», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона розповідає, минулого року українці, які досягли 60 років і які мали 30 років стажу, вже могли вийти на пенсію, а ті громадяни, які мали понад 20 років стажу, могли отримати пенсію у 63. Цього же року, констатує журналістка, щоб вийти на пенсію у 60, треба 31 рік стажу, у 63 – 21 рік стажу, у 65 – 15 років стажу, хто і цього не має – соціальна допомога.

«Посилення вимог до наявності необхідного стажу визначається реформою пенсійної системи. З 2017 року ця реформа щодо стажу зростає на 12 місяців щороку. Вже 2028 року українці зможуть вийти на пенсію у 60 за наявності не менше 35 років страхового стажу», - розповідає Катерина Котенкова.

До того ж, додає журналістка, зараз є дуже багато обмежень для тих пенсіонерів, хто пішов працювати, а якщо пенсіонер не працює і має стажу більше, ніж потрібно, то для цього є доплата, яка становить 1% мінімалки. Тобто, констатує вона, минулого року це була 21 гривня, а цього року – 23 гривні.

Популярні новини зараз
Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Животков розповів про свій виставковий проєкт «Вівтар», як і чому його створював, і пояснив, як горе проявляється у його роботах.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, яка зброя допоможе ЗСУ звільнити Крим.