Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

«Передусім це скорочення держапарату. Тобто зараз повинен існувати такий держапарат, який потрібен під час війни. Нам не варто вже думати про мирні часи, тому що війна – це на довго», - підкреслює Павло Себастьянович.

Зокрема, він говорить про такі речі, як Міністерство молоді та спорту, що зараз є просто марнотратством. На думку гостя програми, питання молоді, спорту і навіть питання освіти – це до місцевої влади, місцевого бізнесу та громадян, вони самі під час війни можуть із цим впоратися, а фінансувати все це можна, наприклад, із земельного податку, його вистачить.

Ще одно проблема, розповідає він, полягає в тому, що у нас катастрофічно збільшилося фінансування силових структур у 2024 році: фінансування БЕБ – утричі, МВС, зокрема Національної поліції – більше, ніж увічі. І вся справа тут, пояснює гість програми, у тому, на що йдуть ці гроші, адже Нацполіція тільки за вересень закупила більше 100 автозаків, а от за весь 2023 рік вдалося купити тільки декілька реанімобілів.

«У нас же громадська організація «Контроль публічних фінансів», ми моніторимо закупівлі, і ми просто дивуємося з тих закупівель, які відбуваються прямо зараз. От зараз прямо, 2024 рік уже почався. А 2023 рік, останній квартал – 17 тисяч тендерів на купівлю легкових авто для чиновників», - розповідає Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз
Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг розповіла, хто буде наступним президентом США та чи підтримає він Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував знищення російських А-50 та Іл-22.

https://youtu.be/czS4R-P1EOA