Про це він розповів на своєму каналі.

«Зверніть увагу, що 13 січня Повітряні сили повідомили, що Україна застосувала системи радіоелектронної боротьби, це призвело до знешкодження близько 20 ракет. Можливо, менше, можливо, десь у таких цифрах, тому що деякі ракети просто не досягли цілей, розірвались у повітрі, як зазначив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Тобто щось із ними сталося, якась аномалія», - нагадує Олександр Мусієнко.

Принагідно експерт згадує про французьку Thales Group, зокрема, її британське відділення, тому що ця корпорація має офіси у понад 50 країнах, там велика кількість працівників задіяна. За його словами, вони експериментували і розробляють зброю за допомогою засобів радіоелектронної боротьби різних типів, це і морського базування, і сухопутного.

Як зазначає експерт, ця компанія має дві цілі роботи: перша – лазерна зброя, друга - потужне випромінювання, яке призводить навіть до займання і фактично знищення цілі, хай це ракета, літак чи щось інше у повітрі. Отож, констатує він, це може пояснити, чому деякі ракети вибухають у повітрі, про що говорить Ігнат, можливо, не даремно це відбулося після візиту британського прем’єра та французького міністра оборони.

«Тому я думаю, що дійсно зараз Україна має потужності набагато кращі з точки зору радіоелектронної боротьби, і вона застосовує їх. Це моя версія. І за цим майбутнє. Це і є та технологічна інноваційна перевага», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Gaya розповіла, як зміниться клімат України і чому ми так потрібні росії.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи може Іран припинити поставляти росії зброю.