Про це він розповів на своєму каналі.

«І причина цьому – це мілітаризація півострова російською військовою присутністю. Тобто окупація Криму призвела вкотре до того, що звичайні люди страждають, страждає вся інфраструктура, тому що росії потрібна енергетика для забезпечення», - стверджує Олександр Мусієнко.

Принагідно експерт згадує, як росіяни під час збільшення кількості своєї військової присутності виселяли людей, забирали пансіонати, готелі, всю відпочинкову інфраструктуру і заселяли туди військових. Отож, констатує експерт, окупанти створили собі у Криму потужну тилову логістичну базу, а проблеми з електроенергією не вирішили, це призвело до перенапруження.

Як він зазначає, на пострадянському просторі так склалось, що енергетика – це частина економіки, але всюди на Заході і у країнах НАТО енергетика – це частина комплексу оборони і безпеки. Тобто, констатує експерт, якщо ви не подбали про енергетику, значить, у вас проблеми з обороною.

«Значить, у росії дірява і оборона, і сектор безпеки. І все те, що відбувається, має закономірні наслідки. Безгосподарська діяльність, нівелювання будь-якими правилами, які потрібні для забезпечення, призводять до перенапруги, як наслідок – їхні невиправдані військові амбіції призводять ось до таких наслідків», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, яка ситуація із заборгованостями по комуналці сьогодні в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи вдасться росіянам здобути якусь перемогу до президентських виборів.