Про це він розповів у своєму блозі.

«Слабкий бік Угорщини у тому, що вона не є країною-донором, а є країною-реципієнтом від європейського бюджету. Тобто вона отримує набагато більше, ніж дає спільному бюджету. І тут вже є набагато більше варіантів, на які вже і так непрозоро натякнули Будапешту», - зазначає Максим Ялі.

Тому, констатує він, Єврокомісія і розблокувала Угорщині вже 10 мільярдів євро, показавши, що гроші можуть або далі виділяти, або повністю заблокувати, якщо історія із вето на допомогу Україні продовжиться. А Орбан, підкреслює експерт, добивається того, щоб максимально витиснути найбільшу кількість коштів для Угорщини, тобто він продає своє право вето.

«Я впевнений, що перемовини відбуваються за зачиненими дверима, ці торги. Навіть мої джерела у дипломатичних колах, ще коли вони (ред. – угорці) вперше використала право вето, сказали, що він просто хоче коштів. Тут не йдеться у жодному разі про політику, про всю цю маячню, яку говорить Орбан», - пояснює Максим Ялі.

Тобто, констатує експерт, насправді вся ця історія – про гроші, Орбан хоче отримати максимальний куш, тільки от він прикриває все ще якимись нібито утисками прав угорців.

Популярні новини зараз
Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ус розповів, чому ООН, Радбез та інші міжнародні інституції не реагують на злодіяння росіян.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому весь Захід почав говорити про підготовку до війни з росією.