Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Ющенко був дуже важко хворий. Як мінімум півтора перших років він ледве ніс тягар президентської влади. Я вам це стверджую. Він був настільки тяжкохворий, що не щодня міг витримувати серйозні графіки. Потім, коли трошки відійшов, почалося страшне політичне протистояння із Тимошенко. Почалося з дурості: Тимошенко прийшла на каблуках вищих, ніж дружина президента. Можемо посміятися, але все закінчилося газам», - розповідає Юрій Луценко.

За словами гостя програми, він був буквально СМСкою, яка бігала між президентом і прем’єром, вони не могли домовитися щодо економічних питань. Але проблема тут, стверджує ексгенпрокурор, полягала не у зіткненні двох особистостей, це просто були різні політики. Якщо говорити про Ющенка, міркує він, то це ставка на відкриту ліберальну конкурентну економіку з мінімальним державним контролем, він старався, але не дуже сильно і зовсім не ефективно.

«З іншого боку, велике досягнення Ющенка, сьогодні я би навіть сказав, історичне досягнення, це те, над чим багато хто сміявся, - оця ін’єкція націоналізму в українське суспільство. Я провів більше року в окопу, із них 120 днів у бахмутських окопах, і маю право стверджувати: українська армія тримається на поколінні тих, хто вчив історію за програмою Ющенка. Для них Україна вічна», - підкреслює Юрій Луценко.

Щодо Юлії Тимошенко, розповідає він, то це трудоголік та егоїст, багато хто красиво скаже, що вона дуже комбінаторна, але це радше безпринципність, вона готова піти на будь-які кроки, які дадуть їй позитив. Принагідно гість програми згадує, що перед виборами 2010 року вона підписала з Януковичем проєкт зміни до Конституції, хотіла залишитися прем’єром, але потім цей документ «порвали», Янукович сказав, що це не його план, і Тимошенко програла свої 2,5%.

Популярні новини зараз
Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Луценко заявив, що війна закінчиться тоді, коли Україна зробить власну зброю помсти.

Також Знай.ua писав про те, що Луценко розповів, хто такі хороші рускі і що з ними робити.