Про це він розповів на своєму каналі.

«Зараз дрони відіграють надзвичайно важливу роль у повітрі, нам треба переважати ворога. Але нам треба надолужити сухопутний компонент, по морському ми теж просунулись, але сухопутний компонент так само важливий, щоби максимально виключати участь людини там, де це можливо виключити, де дрон може замінити, де роботизована система і платформа можуть замінити участь людини», - пояснює Олександр Мусієнко.

І в такому разі, міркує він, у нас, вочевидь, мають утворитися війська з нуля, і для того, щоб ця роботизація спрацювала, це потрібно собі вкласти в голови багатьом командирам, щоб вони зрозуміли, щоб взяли на себе відповідальність, що дійсно це може спрацювати.

«Це трансформація, це перехід армії фактично на системи майбутнього, які будуть визначати поле бою. І війни будуть проходити ось так: за допомогою роботизованих систем, кіборгів. Ми бачили це у фантастичних фільмах, але це те, що оживає наяву. Але перед тим, як ми це все побачимо системно, ще дуже багато роботи і шляху, якого потрібно пройти», - зазначає Олександр Мусієнко.

Крім того, додає експерт, ворог не спить, не можна їх недооцінювати, тому що вони так само будуть розвивати власну безпілотну складову. Але на війні, констатує він, так буває, і це нормально, коли ви маєте справу із конкуренцією, йде змагання не тільки на полі бою, а й за зброю, за технологічні можливості.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, які ракети нам можуть передати разом із F-16 і чому це важливо.

Також Знай.ua писав про те, що Фрейн розповіла, коли у білорусі можливий свій Майдан.