Про це він розповів на своєму каналі.

«Тому, вочевидь, Китай розглядає різні сценарії. Один зі сценаріїв може передбачати те, що потрібно заявляти про можливості досягнення хоча б якогось перемир'я. Але на яких умовах? І Китай робить заяву про те, що це треба досягти на базі Мінських домовленостей ще навіть не 2015, а 2014 року», - розповідає Олександр Мусієнко.

Як він зазначає, у такому разі не йдеться про анексію Херсонської, Запорізької областей, а також Донецької та Луганської в адміністративних кордонах, але і не йдеться про територіальну цілісність України. На думку експерта, взагалі це цікаві заяви з огляду на те, як Китай взаємодіє і співпрацює з росією, як хоче витягти її ресурси.

«Китайська стратегія може йти лабіринтами, вона не завжди пряма. Вона вийде на пряму, на ту, яка може бути очевидна і зрозуміла, але перед цим пройде через лабіринти заяв, інтерпретацій, змін підходів тощо», - пояснює Олександр Мусієнко.

Чому Китай може так змінювати риторику, зазначає він, зрозуміло, адже росія вже загрожує Європі, НАТО, а з цими країнами Пекін якраз і торгує найбільше. Загалом же, констатує експерт, залишається тільки спостерігати, як буде розвиватися ситуація, що на це скаже росія своїм китайським партнерам і чи посміє взагалі щось сказати, але добре, що Китай виходить хоч до якогось розуміння, що війну треба закінчувати.

Популярні новини зараз
"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бюн розповіла, чому Україні затримують постачання зброї і чи отримає її Сирський.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, як ЗСУ потрібно влаштувати свою оборону у новій фазі війни.