Державною службою фінансового моніторингу України в умовах воєнного часу вживаються посилені заходи спрямовані на позбавлення Росії фінансово-економічного потенціалу для продовження кровопролитної агресії в Україні та невідворотності повного відшкодування всієї шкоди, завданої їх кривавими діями на нашій землі.

Станом на 23 лютого передано підозрілі фінансові операції до правоохоронних органів на суму 167,6 млрд. гривень. Накладено арешт на корпоративні права на 12,3 млрд. гривень.

Завдяки роботі співробітників Держфінмоніторингу було заблоковано 14,2 млрд гривень.

Після взаємодії з членами FATF, що погодилися з доводами Держфінмоніторингу, Росія обмежена у правах членства у Міжнародній групі проти відмивання брудних грошей (FATF). Нещодавнє пленарне засідання FATF підтвердило подальшу зупинку членства Росії.

Також сталося виключення можливості Р2Р транзакцій для низки російських банків та платіжних систем на криптобіржі Binance.

З іншими заходами можна ознайомитись у таблиці від Держфінмоніторингу від 23 лютого:

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще