Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Сила, яка робить погоду в Україні, - це пересічні громадяни, які не збираються брати участь у війні з різних причин. Велика помилка всіх, хто робить аналіз українських або світових подій, – сприймати Україну як інтегральну величину. Україну не можна сприймати як інтегральне якесь середовище», - зазначає Олександр Новохатський.

Тобто, пояснює він, Україна не є моногомогенним соціальним утворенням, хоча від нам вимагають об’єднання. Тим не менш, констатує експерт, не можна об’єднати лінію влади і тих, хто її підтримує, із тими людьми, які не хочуть воювати, які виїхали чи повернулися. І тут, додає він, не йдеться про те, винні ці люди чи не винні, зобов’язані чи не зобов’язані, це просто соціальний фактор.

«Третя частина, яка не просто воює, а яка усвідомлює, що війна на сьогодні є головним заняттям для українців. Ці люди є окремою соціальною групою чи окремою соціальною категорію, які умовно засинають і просинаються з думкою про те, як вбити окупанта. Ми не говоримо, добре це чи погано, це категорія, яка впливає на події», - розповідає Олександр Новохатський.

Отож, констатує він, ми отримуємо з трьох різних блоків якусь результуючу дію, яка виникає через взаємодію цих трьох конгломератів. І політичні вподобання тут, зазначає аналітик, не мають жодної ваги, українці з цих різних категорій можуть бути прихильниками чи Зеленського, чи Сирського, чи Єрмака, чи Разумкова, але йдеться не про це.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Саакян розповів, хто виграє від того, що Придністров’я приєднається до росії.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков пояснив, у чому головна проблема втрати Авдіївки.