Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, поки Байден і Трамп на весь світ сваряться, хто більше протистоїть путіну, допомоги від США нам не дочекатися. І водночас, додає він, литовці передають нам снаряди калібру 155 мм, те, що ЗСУ потребують зараз найбільше, про це заявив Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, він чує нас.

«Він не будить Конгрес, він не розповідає, що за нього було краще (ред. – як Трамп). Він надсилає нам снаряди. Литовці витратили на допомогу Україні 1,8% всього ВВП. Вони витратили це на допомогу Україні, і ми це відчуваємо. Литва посідає перше місце у світі за підтримкою України, перше місце у світі з перерахунку ВВП на душу населення», - наголошує Михайло Шейтельман.

А друге місце, додає він, займає Норвегія, прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре заявив, що виділяє 153 млн доларів на закупівлю снарядів, на ту саму акцію, яку вигадав чеський президент Петр Павел, до речі, він зібрав усі гроші на 800 тисяч снарядів для України. Також, зазначає експерт, сенат Швейцарії, яка завжди була нейтральною, проголосував за передачу Києву активів росії, решта Європи передасть відсотки. І для цього всього, наголошує він, не треба було навіть будити Конгрес.

«А поки Америка втрачає світове лідерство, Європа його повертає собі. А ми куди стоїмо у чергу? Куди ми збираємось вступати після війни? Нагадайте мені. До Євросоюзу. А хто в нас плакався на початку, ну, що Євросоюз, слабаки, розвалюються, навіщо вони потрібні, навіщо ми до них тепер вступаємо… Так вони зараз головні, так вони зараз керують на планеті, виявляється, і ми разом з ними кермуватимемо», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кульпа розповів, як зняти блокаду з польсько-українського кордону.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик пояснив логіку республіканців щодо допомоги Україні.