Про це пише КП. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Зокрема, у мережі опубліковані скріншоти з телеграм-групи громадської організації «Екопарк «Осокорки». Як стверджується, у переписці напередодні пожежі один з користувачів закликав підпалити будівельну техніку компанії «Столиця груп», яка поруч веде будівництво незавершених об’єктів збанкрутілого банку «Аркада».

«Може пора починати палити їхню техніку? Ну не особисто, а молитися богу, щоб на екскаватори зійшов благодатний вогонь», — написав користувач із ніком Roman. "Зійде благодатний вогонь і на "Столиця груп", і на інших", — пише слідом користувач Aleksandr Sparevoy.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Видання Forbes наводить також інші версії. Серед них і неумисний підпал. Зокрема, ГО «Національний парк збереження та збагачення флори і фауни «Осокорки» припускає різні варіанти причини пожежі. Там вважають можливим як навмисний, так і ненавмисний підпал.

«Ми ще у січні 2022 року зіштовхувалися зі схожою ситуацією, але вона була не настільки масштабною», – розповіла голова цієї ГО Ірина Машовець. Тоді, за її словами, на території поблизу озера Тягле спалахнула кибитка безхатьків.

Встановити істину мають слідчі Дарницького УП ГУНП у м. Києві — розпочато досудове розслідування за фактом пожежі. Інвестори недобудованих будинків закликали правоохоронців розслідувати всі можливі версії, пише Forbes.

Нагадаємо, ввечері 5 березня почав горіти екопарк «Осокорки». Поблизу озера Тягле сталось загоряння травʼяного настилу та очерету декількома осередками, через що виникла масштабна пожежа. Гасіння пожежі ускладнювалось підтопленням під’їзних шляхів. Пожежу локалізували о 23:15, а ліквідували о 23:57.