В ході проведення рейдових заходів спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу спільно з працівниками водної поліції здійснено відпрацювання на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» (р. Сула).

Так, лише за один день з водойми було виявлено та вилучено десять мисинових сіток кроком вічка від 40 до 120 мм, загальною довжиною 700 м.

Відповідно до законодавства, водні живі біоресурси, які знаходилися у сітках та мали ознаки життя, повернуто назад до її природного середовища, а решту 353 кг виду: синець – 774 шт., короп (сазан) – 3 шт., лящ – 40 шт., густера (плоскирка) 99 шт., карась – 16 шт., окунь – 4 шт., судак – 16 шт., жерех (білизна) – 2 шт. та плітка – 65 шт. передано до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Відповідно до такс, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. №575 «Про затвердження спеціальних такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» проведено розрахунок завданої шкоди, заподіяної державі, яка становить 4 млн. 951 тис. 179 грн.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно – заповідного фонду матеріали по даному факту, направлено до правоохоронних органів з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

Популярні новини зараз
Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще