Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«У цьому конкретному випадку треба новий закон про мобілізацію, тому що старий не відповідає вимогам часу. Друге – це внутрішній контроль або аудит, якраз фактично те, про що зараз говорить МОЗ, тому що весь масив наші правоохоронці не потягнуть, у них немає такого кадрового штату, таких фізичних можливостей», - зазначає Олексій Буряченко.

За словами гості програми, якщо говорити про Київ, то у процесі проходження цих лікарських комісій людині, якщо вона має певні проблеми, дають направлення, і вона може пройти перевірку в лікарні загальної медицини, принести висновок, а потім уже, звичайно, робиться загальний висновок. Тим не менш, підкреслює експертка, є людський фактор, усе відбувається суб’єктивно, про це вже і міністр охорони здоров'я каже. А щодо комфортних умов проходження ВЛК, констатує вона, то навіть це формулювання звучить зі знущанням.

За словами Олексія Буряченка, хто проходив ВЛК, той цього ніколи вже не забуде, адже там за тобою зачиняє двері людина у камуфляжі з автоматом, а далі починається твоє ходження по муках, і ще й гроші треба платити, щоб тобі написали правду. На його думку, так ставитися до людей не можна, це 100% підрив національної безпеки, і деякі з таких воєнкомів працюють тим самим на ворога.

«Тут момент такий, що, звичайно, вони підривають високе звання українського воїна, цей авторитет, які для українців наші котики, наші захисники, наше все. А потім, коли стикаєшся з тим, що тобі треба пройти медкомісію, то вже не про котиків розмови і зовсім інше висловлювання», - підкреслює Світлана Кушнір.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гончаренко пояснив, що нас із поляками об’єднує спільний ворог і європейське майбутнє, тому потрібно сісти і спокійно врегулювати питання на кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Лещинський розповів, де корупція просочується у сферу будівництва.