Про це він розповів у своєму блозі.

Як нагадує експерт, у 2014 і 2019 роках в Україні були і окуповані території, і вимушено переміщені особи, і стрілянина, і гаряча фаза, і вибори відбувалися. А зараз, констатує він, очевидно, вибори проводити не вигідно, можливості для цього є, але немає вигоди, люди хочуть затриматися на посадах, але виникає питання, як довго триватиме війна.

«Ви готові, щоб виборів не було 15 років? Впевнені, що ви готові? Чи вам взагалі все одно? Чи ви будете обговорювати 15 років, які погані вибори в росії? Та погані вони в росії, а у нас? Важко думати? Ну, думати взагалі важко. Пробуйте, намагайтеся», - підкреслює Олесь Доній.

Водночас депутати ВР, нагадує він, підписали антиконституційну і нікчемну з юридичної точки зору цидулку про те, що виборів цього року не буде. За словами ідеолог, тут навіть прикритися воєнним станом не вийшло, тому що він вводиться не на рік, а пролонгується на 3 місяці, і передбачати його продовження у депутатів немає повноважень. Тим не менш, констатує він, депутати підписали, і виборів протягом року не буде, аналогічно з виборами президента.

«Більшість населення згідно із соціологією не думає про вибори. Легше думати про вибори в росії, легше обговорювати, як їхній диктатор там зі скількома відсотками переобраний, скільки його там любить чи не любить. А про Україну забули. А мене цікавить Україна», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тимошенко пояснила, що строкова підготовка – це була помилка України, ми із самого початку мали створювати саме професійну армію.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, як вирішити проблему з мобілізацією.