Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, він не став довіряти перекладам цієї статті у Financial Times і тому прочитав її в оригіналі, а там інформація була трохи інша, ніж ми прочитали в телеграмі. Зокрема, розповідає політтехнолог, це стосується фрагмента про удари у відповідь по Україні за атаки на російські НПЗ.

«Уявляєте собі, американці кажуть: перестаньте стріляти російськими танками, щоб вони не стріляли у відповідь. Так ось, виявилося, ні, все-таки в тексті Financial Times все не так, все чисто про бізнес і ні про які удари у відповідь по Україні не йдеться там насправді», - стверджує Михайло Шейтельман.

Як він розповідає, там йдеться про те, що росія може завдати ударів у відповідь по нафтовій інфраструктурі всередині самої росії, адже через її територію проходить енергоструктура з Казахстану на Захід. І ось ці труби, додає експерт, якось росіяни вже перекрили, потім, мабуть, відкрили, і Білий дім побоюється, що знову перекриють, і через це постраждають західні компанії.

«Пояснюю Білому дому. Пункт перший. Якщо росіяни можуть закрити трубу, вони можуть закрити і так, і так. Це чому саме у відповідь на наші удари по нафтопереробці? А у відповідь на наші постріли по Кримському мосту вони можуть закрити? Теж можуть. А у відповідь на те, що ми збиваємо їхні літаки, можуть? Теж можуть», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував інформацію про те, що Китай розглядає можливу участь у глобальному саміті миру у Швейцарії.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, як децентралізація і тероборона допомогли Україні під час війни.