Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Принагідно експерт зазначає, що до попереднього саміту у Саудівській Аравії Китай насправді теж долучився, хоч і не в повній мірі. І зараз, додає він, йдеться вже про те, що Сі Цзіньпін призначив спеціальну людину, яка займається урегулюванням конфлікту.

«Але у мене є питання. Він заявив, що це криза, українсько-російська криза, і він щось розбухає, щось там розповідає, що йому там не подобається, як ставиться Європа до них, як Україна. Послухайте, а не пішов би він до дідька лисого? Чому? Я зараз поясню», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Як пояснює експерт, якщо Сі Цзіньпін хоче, щоб його поважали, і він вважає, що його країна така крута, то потрібно хоч називати речі своїми іменами, а не говорити про якусь незрозумілу кризу. Він підкреслює, що не можна називати кризою ситуацію, коли одна країна нападає на іншу.

«Тому я вважаю, що, якщо ти хочеш на щось претендувати взагалі у світі і ти вважаєш, що ти така крута країна, якщо ти хочеш бути в геополітиці, ти повинен обов'язково називати речі своїми іменами. От тоді ти можеш сказати, що так, ми такі круті», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи може пригожин все ж таки виявитися живим.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик розповів, де Україні шукати союзників в Африці.