Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами експерта, геополітична ситуація в Африці доволі складна. Зокрема, він згадує Судан і останню історію про те, як наші військові, ГУР проводили там операцію проти вагнерівців. Гість програми зауважує, що вони там воювали насправді проти проіранських проксі, Том Купер про це наводив публікації і вказував, які альянси там виникають.

«Це не добре і не погано, просто в Африці зараз така зв'язка інтересів, що там відокремити свій-чужий дуже важко. Нема оцих ліній, як у нас в Україні, що чітко видно, що з одного боку Північна Корея, росія, Іран, і десь там збоку стоїть Китай, яких ми можемо назвати опонентами. А в Африці зовсім не так», - пояснює Віталій Кулик.

Тому, констатує експерт, в Африці партнерами України у війні можуть бути сили, які взаємодіють з Китаєм і з Іраном, які підтримують вагнерівців, а ті сили, які нібито умовно лояльні і проросійські, можуть бути нашими союзниками проти іранців, які роблять там завод по виробництву шахедів, які потім прилітають на наші міста. Тобто, констатує він, може бути будь-який мезальянс. І це треба так цинічно тверезо розглядати.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов прокоментував заяву американського сенатора-республіканця Ліндсі Грема про необхідність посилення мобілізації.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чому вибори в Україні мають відбутися.