Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Сьогодні гинуть тільки наші громадяни і наші герої. Я не бачив поки військових США, маю на увазі регулярні війська США, я їх не бачив. І ніхто не готовий сьогодні гинути за нашу країну, ми самі повинні її захищати, і ми це робимо. Але у вас обов'язки, будь ласка, допомагайте нам», - зазначає Георгій Біркадзе.

Так, констатує експерт, зараз на Заході кажуть, що не відправляють війська в Україну, тому що й Україна не просила, але виходить так, що президент опиняється у дурнуватій ситуації, адже після цих слів просити війська вже немає сенсу, мовляв, попередили, що їх не буде. За його словами, така військова допомога – це було би чудово, але ми бачимо, що США досі і фінансову не можуть узгодити.

З іншого боку, зауважує експерт, і Україна надто пізно прокидається щодо деяких питань, зокрема, це щодо мобілізації ув’язнених. Як він розповідає, на початок повномасштабної війни у нас було мінімум 50 тисяч ув’язнених, які готові були воювати, і не всі ж люди сидять за кримінал, тобто їх можна було би мобілізувати.

«А чому росія зробила такий потужний крок у цьому напрямку? Хто би що не говорив, а «вагнер» зробив серйозну справу. А чому за 2 роки ми це не зробили? Що, не можна було проголосувати цей закон?», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому насправді Білий дім не хоче, щоб ми знищували російські НПЗ.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи має Україна слухати США і не бити по російських НПЗ.